Ei nyt ihan aitoja kuitenkaan vielä. Tuli sidottua kymmenen korrinymfiä. Hankikorri -perhojen reseptit tuntuvat olevan harvassa, mutta elävän legendan, Pertti Kanervan 'Perhokalastus - Tekniikat ja sidonta' -kirjasta näitä löytyy muutamia. Ajattelin tätä kautta ajatellen valmistautua tuohon hankikorri ajankohtaan, vaikka täytyy kyllä myöntää, että osin viime kevään lannistamana en kaikkein innokkain hankikorrikalastaja olekaan. Silloin tuli vietettyä useita tunteja Vaajakoskella, jossa kyllä korreja kiipesi voimalan yläpuolen rantapenkkaa ylös ja niitä oli todella paljon. Samoin Huopanalla tuli oltua yhden vuorokauden luvan verran, mutta kummastakaan paikasta en kaloja saanut - saati huomannut semmoista 'hätsinkiä' kuin monissa alan julkaisuissa on tapana hehkuttaa. Voihan se tosin olla että viime kevät oli jotenkin poikkeuksellinen.
Laitanpa tähän nyt ihan tuon perhon reseptin, jos joku innostuu sitomaan korrinymfejä
Koukku: 10-16 nymfikoukku
Painotus: Thoraxin alle
Pyrstö: Ruskea kukko
Kierre: Ovaali kulta 'small'
Takaruumis: Ruosteen oranssi dubbing (itselläni Hare's Ear Plus Rusty Orange)
Siipisäkki: Mustan sulan siikaset
Jalat: Ruskea kukko
Eturuumis: Sama dubbing kuin takaruumiissa
Kanervan kirjasta ei tarkemmin selviä jalkojen sidontatapaa, mutta sidoin nuo jalat siten, että kiinnitin häkilähöyhenen siipisäkin alle (thoraxin takaosaan) ja kiersin sen eturuumiin päälle tuplauksen jälkeen.
Korrinymfejä koukkukooissa #10 ja #12
2 kommenttia:
asiahan ei tähän mitenkään liity mutta samanmoinen perho mut kilpi fläsää on ollu toimiva harriperho 12-14 koukuissa.
Etkö muista? Se on se #16 Parachute Adams se ottiperho...
Ei vaan. Noita voisi fläsä kilpisinä tehdä vielä #14 koukkuun. Tähän hätään ei ollut tuota koukkukokoa, joten tein viisi #12 koukkuihin. Pitänee maanantaina poiketa Perhokolmiossa.
Oletko muuten mitä fläsää käyttänyt selkäkilpeen?
Lähetä kommentti