Seuraavassa Royal Wulffin sitominen vaihe-vaiheelta:
Resepti:
Koukku: Alasilmukallinen pintaperhokoukku, esim. TMC100(SP-BL) #4-20
Lanka: Musta 8/0-14/0
Pyrstö: Luonnonruskea bucktail (peuranhäntä)
Siivet: Valkoinen vasikanhäntä, pienimmissä kooissa vasikan vartalokarva
Runko: Kolmeosainen, 1/3 riikinkukko, 1/3 punainen silkki, 1/3 riikinkukko
Häkilä: Ruskea kukon satulahöyhen

Vaihe1: Sido peuranhäntäpyrstö kiinni 2/3 koukunvarren matkalta.

Vaihe 2: Sido nippu vasinkan häntäkarvaa siiveksi suunnilleen puoleenväliin koukunvartta joka jäi näkyviin (1/3 koukunvarresta).

Vaihe 3: Jaa siipi kahteen yhtäsuureen osaan kahdeksikkosidonnalla. Pakota siivet hieman etukenoon sidontalangan avulla.

Vaihe 4: Sido pari riikinkukon herliä rungon takaosaan. Kierrä ne langan ympäri ja kierrä lanka-riikinkukkopunos koukunvarrelle. Riikinkukkoa tulisi kiertää 1/3 takarungon koko mitasta.

Vaihe 5: Vie sidontalanka jälleen 1/3 takarungon mitasta koukun silmään päin ja kiinnitä punainen silkki.

Vaihe 6: Kierrä silkki taaksepäin riikinkukkoon asti ja jälleen eteen kohtaan, johon sidoit sen kiinni. Kiinnitä silkin vapaa pää samaan kohtaan, josta aloit kiertää sitä taaksepäin. Nyt takarungosta pitäisi olla 1/3 riikinkukkoa ja 1/3 silkkiä.

Vaihe 7: Sido silkin päättymiskohtaan jälleen pari riikinkukon herliä, kierrä ne langalle ja kierrä punoksesta loppu takarungon osa. Rungon tulisi loppua siihen, johon pyrstön peurankarvat loppuvat.

Vaihe 8: Kiinnitä ruskea kukon satulahöyhen rungon päättymiskohtaan. Kierrä siitä tuuhea häkilä koukunvarren etuosalle. Katkaise ylijäämä, kierrä sidontalangast

Valmis perho sivusta.

Valmis perho etuviistosta.
2 kommenttia:
Jyskän Päätalon penkki ja blogi surraa taas. Hieno homma!Pyöräytä rasiaas parit Kungshammarenit (R.W:t ina klinkki style) samaan pössiskseen ku vauhtiin oot päässy.
Ainahan sitä blogiin tulee jotain rustattua jos on mitä rustata. Nyt kun on perhonsidontaoppilas täytyy itsekin vähän treenailla taas sitomista. Samalla sit räpsii kuvat ja laittaa muillekin näkyville.
Lähetä kommentti